Yhteystiedot

Sisä-Savon perinneyhdistys ry
c/o Pirkko Annala
Kuopiontie 42
77700 Rautalampi
Puheenjohtaja
Pirkko Annala
Puh. 040 565 4245
pirkko.annala1(at)gmail.com

Sisä-Savon alue

Sisä-Savo on nykyään neljän kunnan muodostama seutukunta Pohjois-Savossa. Siihen kuuluvat Suonenjoen kaupunki sekä Rautalammin, Vesannon ja Tervon kunnat. Karttula on myös kuulunut seutukuntaan, mutta se on liittynyt vuoden 2011 alussa Kuopion kaupunkiin. Seutukunnan väkiluku ilman Karttulaa on noin 15 000 asukasta, ja pinta-ala on yhteensä 2023 km2.  

Sisä-Savoa leimaa vesistöjen runsaus. Alueen suurimpia sisävesijärviä ovat Iisvesi, Niinivesi, Konnevesi, Nilakka, Rasvanki ja Miekkavesi. Vesistöt, metsät ja peltoviljelys ovat muovanneet alueen elinkeinoelämää vuosisatoja. Alueelle syntyi myös teollisuutta etenkin 1800-luvun loppupuolella. Esimerkiksi Iisveden taajamassa on ollut suuria sahalaitoksia, jonne on aikanaan kuljetettu puuta vesiteitse. Toinen teollisuuskeskittymä on ollut Karttulan Syvänniemellä.  

Alueen maantieliikenteen pääväyliä ovat Turku-Kuopio valtatie 9 (E 63), Jyväskylä-Suonenjoki kantatie 69, Suonenjoki-Vesanto tie 545 sekä Kuopio-Karttula-Tervo-Vesanto tie 155, joka kuuluu osana Siniseen tiehen, joka johtaa Joensuusta Mo i Ranaan Norjaan. 

Suonenjoelta on hyvät rautatieyhteydet Kuopion kautta Ouluun ja Pieksämäen kautta Helsinkiin sekä Tampereelle ja Turkuun.