Yhteystiedot

Sisä-Savon perinneyhdistys ry
c/o Pirkko Annala
Kuopiontie 42
77700 Rautalampi
Puheenjohtaja
Pirkko Annala
Puh. 040 565 4245
pirkko.annala1(at)gmail.com

Mestarit ja kisällit -hanke syyslukukausi 2021

Sisä-Savon perinneyhdistys ry ja Rautalammin Historiallinen yhdistys ry ovat mukana Suomen Kotiseutuliiton Mestarit ja kisällit -hankkeessa, jossa lapset ja nuoret kohtaavat ikäihmisten kanssa kulttuurin äärellä. Aloitimme hankkeen syksyllä 2019 Rautalammin kirkonkylän ja Kerkonjoen koulujen esikoululaisten kanssa. Hanke jatkuu lukuvuonna 2021 - 2022 uusien esikoululaisten kanssa.

Rautalammin hankkeen teemana on ”Vahvoilta juurilta kohti tulevaisuutta". Tutustumme yhdessä Rautalammin historiaan ja rikkaaseen kulttuuriperintöömme sekä kannustamme toisiamme monipuolisiin kulttuuriharrastuksiin ja uusien taitojen oppimiseen.

Juha Rossin Säätiö on tukenut hankettamme. Lisäksi Suomen Kotiseutuliitto ja Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry ovat antaneet avustuksia hanketoimintaamme.

Hankevastaavat: Eila Kaijärvi-Pekkola, eila.kaijarvi(at)pp.lampinet.fi, puh. 050 304 2809 (Sisä-Savon perinneyhdistys) ja Iiris Sorri, sorri.iiris(at)gmail.com, puh. 050 351 9119 (Rautalammin Historiallinen yhdistys).

Tapahtumat syyslukukaudella 2021:

”Kestävä kehitys – Oppia ja iloa kierrättämisestä”-työpajat: Tavoitteena on innostaa lapsia ekologiseen ja kulttuuriseen kestävään elämäntapaan.

Työpaja 1: Taiteilija Anna WildRosen (Pirkko Toiviainen) opastuksella lapset askartelivat kierrätysmateriaaleista oman taulun

Anna WildRose on rautalampilainen kuvataiteilija. Taiteilija käyttää töissään kierrätysmateriaaleja. Hänellä on ollut yksityis- ja yhteisnäyttelyjä sekä Suomessa että ulkomailla. Taiteilijalla on kotinsa yhteydessä oma kesägalleria, Ruusun Galleria.

20.9.2021 Työpaja 1: Suonenjoen Metsolan päiväkodin eskarilaisille

Taiteilija Anna WildRosen (Pirkko Toiviainen) opastuksella lapset askartelivat kierrätysmateriaaleista oman taulun (kuvat Iiris Sorri). Paikalla oli yli 20 eskarilaista.

6.10.2021 Työpaja 1: Rautalammin kylän eskarilaisille

Taiteilija Anna WildRosen (Pirkko Toiviainen) opastuksella lapset askartelivat kierrätysmateriaaleista oman taulun. Paikalla on 17 eskarilaista ja kolme senioria sekä työpajan vetäjä, opettajia, ohjaajia ja vanhempia (kuva Mirja Korhonen).

25.10.2021 Kerkonjoen eskari-/ykkösluokkalaiset tutustuivat Rautalammin museoon museonjohtaja Leni Koukkarin opastuksella. Paikalla oli 6 oppilasta ja 5 senioria (kuvat Iiris Sorri).

22.11.2021 pidettiin Tervon koululla Kestävä kehitys - Oppia ja iloa kierrättämisestä työpajat sekä eskarilaisille (11 opp.) että 1-2 luokkalaisille (10 opp.). Kuvat Iiris Sorri ja Pirjo Hänninen.

Työpaja 1: Taulujen tekeminen kierrätysmateriaaleista Pirkko Toiviaisen opastuksella.

Työpaja 2: Ympäristökouluttaja Anja Räisänen (Jätekukko Oy) opastaa kierrättämistä (kuva Pirjo Hänninen).
1.12.2021 Rautalammin eskarit ja Mestarit ja kisällit -hanke yhdessä järjestivät Minun Suomeni -Juhlan työväentalolla. Tilaisuudessa oli läsnä yli 90 henkilöä. Eskarit kertoivat piirroksin ja sanoin omasta Suomestaan. Lisäksi juhlassa oli eskarilaisten musiikki- ja runoesityksiä, yhteisesitys Risto Tahvanaisen kanssa sekä Aki Virran lauluesitys. Säestäjänä toimi Anja Tuovinen. Ohjelman jälkeen oli kahvi- ja mehutarjoilu (kuvat Pirkko Annala).
8.12.2021 Kerkonjoen koulun eskarit-/ykkösluokkalaiset tutustuivat Korholan kartanon jouluun. Paikalla oli yhteensä 10 henkilöä (kuvat Iiris Sorri).
15.12.2021 pidettiin Vesannon päiväkodin eskareille Kestävä kehitys - Oppia ja iloa kierrättämisestä työpaja. Paikalla oli 17 oppilasta (kuvat Iiris Sorri)..